Apelsini pokaalimagustoit

Miks mitte tähistamiseks mõnikord hoopis magustoidupokaalid kokku lüüa? See mõte meeldib kindlasti kõigile magusasõpradele! Valmistage selle puhuks üks imemaitsev apelsini pokaalimagustoit, mis viib lausa keele alla!

Portsjonite arv: 3
Valmistamisaeg 180 minutit
 
Vaja läheb:
125 g Philadelphia Light toorjuustu
200 g 30% koort
2 munavalget
100 g + 36 g peensuhkrut
3 g vanillisuhkrut
50 g Eesti Taluvõid
240 g kooritud apelsini
220 ml värskelt pressitud apelsinimahla
1 g kaneeli
1 g soola
 
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 100 °C-ni.
2. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa näpuotsaga soola ja lisa vähehaaval suhkur (100g) ja vanillisuhkur (3g). Vahusta, kuni suhkrukristallid on täielikult lahustunud.
3. Tõsta vahustatud segu kondiitrikotti ja pigista väikesed beseed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane küpsetusplaat ahju ja küpseta 2 tundi 15 minutit (besee peaks jääma valgeks). Lase neil välja lülitatud ahjus veidi jahtuda.
4. Sulata või potis koos apelsinimahla ja ülejäänud suhkruga. Hauta paar minutit, kuni siirup pakseneb.
5. Vahepeal lõika apelsinitükid väikesteks kolmnurkadeks, lõigates need ilma valgete membraanideta. Lisa siirupile puuviljatükid ja kuumuta veidi, aga ära lase apelsinil üle küpseda. Tõsta pott pliidilt ja lase jahtuda.
6. Vahusta külm koor ja lisa sellele Philadelphia Light toorjuust.
7. Valmista kolm klaasi magustoitu. Purusta paar beseed. Aseta magustoit valmistatud roogadele kihiti: Philadelphia kreem, apelsin siirupis ja purustatud besee. Kaunista pealt terve beseega ja puista peale jahvatatud kaneeli.

Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast