Hawaii poke kauss lõhega

Portsjonite arv: 2
Valmistamisaeg: 25 minutit + jahutusaeg 1 tund

Vaja läheb:
125 g Philadelphia Classic toorjuustu
200 g keedetud riisi
200 g värsket lõhet
160 g värsket ananassi
110 g punast kapsast
60 g porgandit
50 g värsket kurki
4 litši vilja
1 avokaado
50 ml riisiäädikat
3 ml seesamiõli
6 g mett
6 ml laimimahla
2 ml sidrunimahla
5 g riivitud ingverit
1 küüslauguküüs
Maitsestamiseks soola, pipart, tšillihelbeid, musti ja valgeid seesamiseemneid. 

Valmistamine: 
1. Lõika porgand pikuti õhukesteks viiludeks.
2. Pese ja kuivata lõhe ning lõika kuubikuteks.
3. Lisa poolele kogusele riisiäädikale seesamiõli, riivitud ingver ja pressitud küüslauk ning sega viilutatud lõhega. Aseta marinaadis lõhe külmkappi.
4. Lisa ülejäänud äädikale mesi, pipar ja sool ning keeda potis, kuni mesi ja sool on lahustunud. Vala vedelik purki, lisa porgandiviilud ja sega läbi. Pärast jahtumist asetage purk tunniks ajaks külmkappi.
5. Samal ajal keeda riis ning tükelda kapsas ja nirista sellele peale laimimahl. Koori litši viljad, viiluta ananass ja puista peale näpuotsatäis tšillihelbeid. Lõika kurk pikuti õhukesteks viiludeks. Lõika avokaado pooleks, lõika õhukesteks viiludeks ja nirista peale sidrunimahl.
6. Jaga keedetud riis kaussidesse. Aseta riisile avokaado, lõhe, porgandiviilud, kurk, litši, ananass tšilliga, kapsas ja Philadelphia Classic  toorjuust. 
7. Puista roog musta ja valge seesamiseemnetega ning soovi korral kaunista söödavate lilledega.
 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast