Kodujuustu ja spinatipirukas täisterapõhjal

Mõnus pirukas kama-täisterapõhjal, mis annab korralikus koguses valke, rasvu ja kvaliteetseid süsivesikuid. Soovitame piruakt süüa koos värske salatiga. Retsept on lihtne ning valmib kiiresti. 

 

Vaja läheb:

Põhi:

70 g Eesti taluvõid
175 ml täistera speltajahu
50 ml kamajahu
1/4 tl soola
2 sl külma vett
1 munakollane

Täidis:

700 g Piimameister Otto Kodujuustu
100 g külmutatud spinatit
50 g Eesti Juust riivitud juustu
60 g riivitud parmesani
riivitud muskaatpähklit
1 küüslauguküüs
1 muna
1 munavalge

Valmistamine:

Kuumuta ahi 200C-ni.
Sega jahud ja sool. Sega toasoe või jahuga pudiks. Lisa munakollane ja vesi ning sõtku taignaks. Määri pirukavorm võiga ning suru taigen õhukese kihina pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta pirukapõhja 5 minutit.
Vahusta munavalge ja munakollane kergelt lahti. Lisa üleligsest vedelikust nõrutatud kodujuust, sulatatud spinat, riivjuust ja parmesan. Riivi hulka pisut muskaatpähklit ning pressi hulka 1 küüslaguküüs. Määri täidis põhjale ning küpseta 175C ahjus 20 minutit.

 

Retsepti ning pildi autor: Kristel Juhanson


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast