Kreemine kukeseene – suvikõrvitsa pirukas kaerajahupõhjal

Kreemise täidisega seenepirukas maitseb mõnusalt ja toitvalt. Serveeri seda koos värske salatiga.
Põhi:
4 dl täistera kaerajahu
80 g Piimameister Otto taluvõid
1 tl peenikest himaalaja soola
1 munakollane
Täidis:
250 g kukeseeni
1 väiksemat valget sibulat
2 sl taluvõid
1 sl oliiviõli
200 g suvikõrvitsat
200 g Philadelphia Classic maitsestamata toorjuustu
75 g Bavaria Würzige sinihallitusjuustu
2 muna
soola
sidrunipipart
1. Mudi täisterakaerajahu ning külm taluvõi koos soolaga kuni saavutad kokkukleepuva taigna. Suru pirukavormi põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi tahenema.
2. Haki sibul, puhasta seened ning prae neid või ja oliiviõlis, maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.
3. Tükelda suvikõrvits. Mikserda kokku maitsestamata toorjuust, sinihallitusjuust, munad ja maitseained. Sega täidisega suvikõrvitsad ning viimasena lisa jahtunud kukeseened koos sibulaga.
4. Kuumuta ahi 180 C-ni ning eelküpseta pirukapõhja 8 minutit.
5. Küpseta pirukat 20 minutit ning lase pisut enne lahti lõikamist jahtuda.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson