Krõbe pizza sinihallitusjuustuga

Valmistamisaeg: 30 min
Portsjonid: 4-le
 

Vaja läheb:


Põhi:
50 g Piimameister Otto ricotta kohupiim
2½ supilusikatäit oliiviõli
3½ supilusikatäit vett
3 spl piima
150 g jahu
Maitse järgi soola
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
Taigna rullimiseks jahu
 
Kate:
100 g peekonit
150 g Bavaria sinihallitusjuust
100 g Eesti Juust riivjuust
1 sibul
150 g hapukoort
sool, jahvatatud pipar
Mikrovõrseid 
 
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 °C-ni. Sega Piimameister Otto ricotta kohupiim õli, vee, piima ja näpuotsatäie soolaga. Raputa jahu ja küpsetuspulber läbi sõela ning seejärel sõtku omavahel ühtlaseks tainaks. Mähi tainas toidukilesse ja lase 15 minutit toatemperatuuril seista (nii on tainast lihtsam õhemaks rullida).
2. Ootamise ajal viilutage peekon ja Bavaria sinihallitusjuust 1 cm paksusteks viiludeks. Haki sibul peeneteks ribadeks. Sega hapukoor ühtlaseks ja maitsesta soola ja pipraga. 
3.  Katke pind õrna jahukihiga, rullige tainas sellel neljaks õhukeseks ovaalseks vormiks ja asetage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri taignale hapukoor, jättes äärtest 1-2 cm katmata. Puista peale peekon ja sibul. Tõsta ahju alumisele riiulile ja küpseta u. 15 minutit kuni see on kuldpruun. Võta ahjust välja, lisa Bavaria blu viilud, Eesti Juustu riivjuustu ja küpseta veel üks minut. Puista peale värskeid mikrovõrseid ja serveeri soojalt ja naudi! 
 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast