Krõbedad mozzarella pallid

Vaja läheb:
Piimameister Otto Mozzarella kirsid 
Nisujahu 
2 muna 
Riivsai
Maitsestamiseks soola, paprikapulbrit, kuivatatud küüslauku
Õlis friteerimiseks päevalille- või rapsiõli
 
Aseta ühte kaussi riivsaia puru, maitsesta puru oma meele järgi soola, paprikapulbri ja kuivatatud küüslauguga.  Lisa teise kaussi jahu ning kolmandasse munad ning klopi need kohevaks. Võta mozzarella kirsid ning eralda vedelikust. Pista mozzarella kirsid alguses jahust läbi, seejärel aseta muna segusse ning veereta neid riivsaias. Järgmiseks pista uuesti muna segust läbi ning viimaseks kata ühe kihi riivsaiaga. Selliselt tulevad mozzarella pallid eriti krõbedad. 
 
Õli sees friteerimine: kalla potti õli, jättes poti äärest vähemalt 5 cm tühjaks ning kuumuta see 175-190 kraadini. Seejärel aseta pallid õlisse, hoia umbes 60 sekundit või nii kaua kuni näed, et need on kuldpruuniks läinud. Eemalda pruuniks küpsenud pallid õlist ja pane sõelale või köögipaberile kuivama, et liigne õli ära eemalduks. 
 
Kuumaõhu fritüüris friteerimine: Aseta mozzarella pallid sügavkülma üheks tunniks jahtuma ning küpseta seejärel kuumaõhu fritüüris, kuni pallid on kuldpruunid, neid vahepeal keerates.

Kõrvale võid valmistada meelepärase kastme! 
 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast