Maapähklivõi toorjuustukook

Põhi:
40 g piparkooke
160 g digestive küpsiseid
50 g röstitud india pähkleid
80 g võid
Täidis:
800 g Piimameister Otto toorjuustu
230 g maapähklivõid
100 g rafineeritmata roosuhkrut
1 dl vahukoort
Šokolaadi- ganache:
100 g vahukoort
100 g 70% šokolaadi
50 ml kooritud pistaatsiapähkleid
Purusta küpsised ning pähklid ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Mikserda toorjuust, maapähklivõi, roosuhkur ja vahukoor ühtlaseks kreemjaks täidiseks. Vala küpsisepõhjale ning tõsta 4h kuni üleöö külmkappi tahenema. Enne serveerimist vala kastrulisse vahukoor ning purustatud tume šokolaad ning kuumuta šokolaadi sulamiseni. Jälgi et segu keema ei tõuseks. Vala koogile šokolaadikate ning kaunista purustatud pistaatsiapähklitega.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson