Mahlane porgandikook


Valmistamisaeg: 75 minutit


Koostis:
300 g peeneks riivitud porgandit
300 g suhkrut
375 ml õli
4 muna
300 g jahu
10 g riivitud apelsinikoort
8 g küpsetuspulbrit
6 g soodat
3 g soola
10 g võid
4 g jahvatatud kaneeli
450 g Philadelphia Original toorjuustu
360 g tuhksuhkrut
4 g vanillisuhkrut 
60 ml värskelt pressitud apelsinimahla
55 g purustatud kreeka pähkleid


Kaunistuseks:
Kaneelikoored
Kuivatatud apelsiniviilud 
Kreeka pähklid


Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 180 °C-ni. Määri kolm 22 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi võiga ja põhja
pane küpsetuspaber.
2. Vahusta mikseriga suhkur ja õli, lisades ükshaaval munad. Sega jahu
küpsetuspulbri, sooda, soola ja kaneeliga. Lisa segule suhkur, õli ja munad, segades ühtlasel kiirusel. Seejärel lisa riivitud porgand ja apelsinikoor ja sega õrnalt spaatliga.
3. Vala tainas ühtlaselt kolme ettevalmistatud koogivormi. Küpseta 45 minutit. Valmides võta koogid ahjust välja ja tõsta kõrvale jahtuma.
4. Valmista kreem. Mikserda kausis Philadelphia toorjuust koos tuhksuhkru, vanillisuhkru ja värskelt pressitud apelsinimahlaga. Määri kreem koogikihtide vahele, koogi külgedele ja peale. 
5. Kaunista pealt kaneelikoorte, kreeka pähklite ja kuivatatud apelsinidega.


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast