Manhattan toorjuustukook

Vaja läheb:
Põhi
:
8 Digestive küpsist (u. 125 g)
50 g Eesti Taluvõid
Täidis:
2 muna
75 g suhkrut
400 g Piimameister Otto Vanilje toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut või 0,5 tl vanilliekstrakti
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus u 30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
Serveeri värskete marjadega. 
 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast