New York Juustukook apelsiniviiludega

Valmistamisaeg 1,5 tundi, jahutusaeg 4 tundi
Portsjonid: 10

Vaja läheb: 
1 kg Philadelphia Originaal juustu
300 g kaerahelbeküpsiseid
75 g jahvatatud mandleid
200 g Eesti Taluvõid
200 g peensuhkrut
4 muna
4 g vaniljepastat
30 g nisujahu
100 ml piima
10 g riivitud sidrunikoort
6 ml sidrunimahla
200 g veriapelsini viile
8 g värsket rosmariini


Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 140 °C-ni. Määri 23 cm läbimõõduga küpsetusvorm seestpoolt võiga ja kata põhi küpsetuspaberiga.
2. Murenda küpsised, lisa või ja mandlid ning sega korralikult läbi. Vooderda vorm valminud massiga ja suru see tugevasti kinni. Pane 30-minutiks külmkappi jahtuma.
3. Sega käsimikseri abil Philadelphia juust, suhkur, vaniljepasta, koor ja sidrunimahl. Lisa vaheldumisi jahu ja munad, seejärel lisa piim ja jätka segamist. Vala juustukoogi mass vormi ja pane ahju. Küpseta ilma kuuma õhu režiimita 1 tund ja 15 minutit.
4. Pärast küpsetamist jätke juustukook väljalülitatud ahju, kuni see on täielikult jahtunud.
5. Pese apelsinid põhjalikult ja loputa rosmariin. Viiluta apelsinid ja kaunista nendega juustukoogi ülaosa. Lisa vastavalt soovile rosmariini.


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast