Ricotta Kohupiimakook

KOOSTISOSAD
400 g Piimameister Otto kohupiima
200 g Hapukoor 20%
3 muna
1 dl suhkrut
450 g juubeli tordipulbrit
~80 g Estoveri Eesti taluvõid 82% 200g

VALMISTAMINE

Vahusta toasoojad munad suhkrutega kohevaks heledaks vahuks (Kohevamaks kui mina tegin!)
Sega käsitsi hulka ka kohupiim ja hapukoor.
Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga või määri võiga. Puista vormi põhja 1 cm paksune tordipulbri kiht( kolmandik pakis olevast), tõsta selle peale tihedalt paiknevate kuhjakestena pool kohupiimasegust, silu lusikaga ühtlaseks; korda sedasama veel üks kord.
Kata pealt ühtlase tordipulbri kihiga, laota peale külmast võist noaga lõigatud õhukesed võiviilud. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 170 kraadi juures 35-40 minutit, kuni kook küps ja keskelt veel väheke võdiseb. Jahtudes see tahkub, lase koogil koos vormiga restil jahtuda.

Naudi seda koos värskete maasikatega 

PS! Konkreetne kook on valmistatud Estoveri Piimameister Otto Ricotta klassikalisest kohupiimast, aga kes soovib vanilli mekki koogile juurde, soovitame kasutada Piimameister Otto vanillimaitselist ricotta kohupiima! 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast