Ricotta ürdipirukad

Mõnusad ürdised pirukad, mis sobivad nii piknikule kaasa võtta, kui ka niisama suviseks kergeks eineks. Antud kogusest valmib 12 pirukat.
Taigen:
100 g ricotta kohupiima
1 muna
90 g Eesti Taluvõid
200 g jahu
1,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl sidrunipipart
Täidis:
400 g Piimameister Otto ricotta kohupiima
2 dl hakitud ürte (basiilik, oregano, murulauk, roheline sibul vmt
1 küüslauguküüs
100 g majoneesi
125 g mozzarella juustu (hakitud)
1. Sega ricotta, sulatatud või ja muna ühtlaseks, lisa sool ja sidrunipipar. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa eelnevalt valminud taignasegule ning sõtku ühtlaseks. Vooli taignast vorst ning aseta täidise valmistamise ajaks külmikusse tahenema.
2. Sega täidise komponendid kokku. Pressi sisse küüslauk ning maitsesta soovi korral soolaga.
3. Võta tainas külmikust välja ning jaga 12 võrdseks osaks, vajuta käega lapikuks ning täida muffinipanni pesad taignaga. Lisa täidis.
4. Kuumuta ahi 200C-ni ning küpseta pirukaid 15 minutit. Lase pisut jahtuda ning söö soojalt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson