Shokolaaditort pidupäevaks

Portsjonite arv: 8
Valmistamisaeg: 1 tund 
 
Koostisosad:
525 g Philadelphia Milka toorjuustu
225 g nisujahu
120 g külma võid
30 g kakaod
50 g tuhksuhkrut
1 muna
 soola
1/2 apelsini
1 peotäis piparmündi lehti
 

1. Sega kausis jahu, kakaopulber, tuhksuhkur ja lisa näpuotsaga soola. Sega juurde peeneks hakitud või ja purusta käte abil või mikseriga. Klopi sisse muna ja sõtku ühtlaseks.
2. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi lehe vahel 3 mm paksuseks koogiks. Lõika see 24 cm suuruseks ringiks. Ülejäänud taignast lõika välja 3 mm paksused piklikud ribad. Aseta lõigatud ring ahjuplaadile ring ning vooderda selle servad lõigatud taignaribadega. Aseta plaat 20 minutiks sügavkülma.
3. Seejärel küpseta tainast 160 °C eelsoojendatud ahjus 30 minutit. Pärast ahjust välja võtmist pane see jahtuma.
4. Määri küpsetatud koogipõhjale korralik kiht Philadelphia Milka toorjuustu. Enne serveerimist kaunista tort apelsiniviilude ja mündilehtedega, lisada võid rukkilille õisi (kuivatatud) ja puistada peale kamashokolaadi.
 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast