Sinihallitusjuustukaste ja vürtsikad kana pooltiivad

Sinihallitusjuustukaste sobib hästi tavapärase grillitud liha kõrvale ning ka värskete köögiviljade – kurk, porgand, seller, paprika, lillkapsas jm – juurde pakkumiseks. Seega igati paindlik ja võimalusterohke kaste, kus pearollis Bergaderi sinihallitusjuustud.

Koostisosad:

Sinihallitusjuustukaste:

2 dl paksemat maitsestamata jogurtit või hapukoort
120 g toasooja murendatud sinihallitusjuustu nt Bergader Bavaria Blu või Edelpilz
Veidi sidrunimahla
1-2 küüslauguküünt purustatuna
Soola ja pipart
Hakitud värsket murulauku

Vürtsikad kanatiivad:

500 g kana pooltiibu
1 dl vürtsikat ketšupit
2 sl sojakastet
Sidrunimahla
0,5-1 tl Cayenne'i pipart
Soola ja pipart
Serveerimiseks sinihallitusjuustu kastet

Sinihallitusjuustu kastme tegemiseks tõsta toasoe murendatud sinihallitusjuust koos teiste komponentidega kaussi ja hõõru ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral lisa ka hakitud ürte. Võid kastme koheselt serveerida või siis jätta paariks tunniks maitsestuma. Kastme maitsed muutuvad seistes ühtlasemaks.
Sellise kastmega võid serveerida erinevaid värskeid köögivilju või ka grillitud köögivilju kas siis dippida või täita. Hästi sobib see kaste ka grillitud kana pooltiibadega.
Vürtsikate kana pooltiibade valmistamiseks sega kausis ketšup, sojakaste, pipar ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussi kanatiivad, sega maitseseguga ja lase paar tundi kuni üle öö külmikus seista. Grilli pooltiibu kuumal grillil mõlemalt poolt, kuni liha on läbi küpsenud ja eraldub kontide küljest. Serveeri koos sinihallitusjuustukastmega. 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast