Toorjuustu-õuna purukook

Portsjonite arv: 10
Valmistamisaeg: 90 minutit + jahutusaeg

Vaja läheb:
500 g Philadelphia Original toorjuustu - Soovi korral Philadelphia Laktoosivaba toorjuustu
300 g kaerahelbeküpsiseid
260 g õunu
100 g pehmet võid + 40 g puru jaoks + 20 g õuntele
50 g kaerahelbeid
50 g pruuni suhkrut
80 g peensuhkrut
35 g mett
6 g kaneeli
20 g pekaanipähkleid
50 g nisujahu
2 muna
50 g kartulijahu + 20 g õuntele

 

Valmistamine:
1. Purusta kaeraküpsised köögikombainis või purusta rulliga läbi kanga, seejärel sega 100 g pehme võiga.
2. Vooderda vormi põhi küpsetuspaberiga ja pintselda küljed vähese võiga. Sõtku koogivormi ettevalmistatud mass ja pane 15 minutiks külmkappi. Selle aja jooksul soojenda ahi 180 °C-ni.
3. Seejärel mässi koogivorm altpoolt tihedalt fooliumiga, pane eelsoojendatud ahju ja küpseta umbes 10 minutit.
4. Koori õunad ja lõika väikesteks tükkideks. Sulata kuumal pannil 20 g võid ja lisa tükeldatud õunad, pruun suhkur ja ½ tl kaneeli. Sega klaasis omavahel külm vesi (ca 50 ml) ja kartulijahu (20 g), vala see õuntele. Sega kokku, seejärel eemalda pannilt ja jahuta.
5. Võta vorm ahjust välja ja lase jahtuda. Ära lülita ahju välja, vaid vähenda temperatuuri 170 °C-ni.
6. Sega Philadelphia juust peensuhkru, ülejäänud kartulijahu ja munadega. Vahusta eraldi kausis 40 g võid koos mee, kaerahelveste ja hakitud pekaanipähklitega.
7. Täida küpsetatud ja jahtunud põhi seguga, laota peale õunad ja puista ohtralt üle puruga.
8. Aseta vorm küpsetusplaadile. Täida küpsetusplaat keeva veega ning küpseta juustukooki 45 minutit veevannis. Kui puru on selleks ajaks juba pruunistunud, kata pealt fooliumiga.
9. Peale koogi küpsetamist lülita ahi välja ja jäta juustukook ahju nii, et uks on veidi praokil. Enne koogi ahjust väljavõtmist oota üks tund. Serveeri vaniljejäätise või vahukoore ja karamellikattega. 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast