Kahe šokolaadi tort murelitega

Vajad:
180g digestive küpsiseid
80 g võid
700 g Piimameister Otto toorjuustu
50 ml suhkrut
100 g valget šokolaadi
2 tl sidrunimahla
100 ml vahukoort
3 lehtželatiini
3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu
100 ml vahukoort
110 g tumedat šokolaadi
3 lehtželatiini
200 g mureleid või kirsse

1. Purusa küpsised ning sega sulatatud võiga ning suru 24-cm lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Tõsta küpsisepõhi külmkappi tahenema.
2. Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta toasoe toorjuust, suhkur, 50 ml vahukoort ning sidrunimahl ühtlaseks kreemiks. Sulata kuumavee anuma kohal klasskaussi lisatud 50 ml vahukoor, valge šokolaad ning sega pidevalt kuni šokolaadi sulamiseni. Pigista želatiinilehed üleliigsest veest ning sega vahukoore-šokolaadisegusse. Sega kuni želatiin on täielikult sulanud. Jahuta pisut ning seda peene joana toorjuustusegusse pidevalt vahustades. Vala täidis küpsisepõhjale ning tõsta külmkappi.
3. Toimi samuti teise šokolaaditäidisega. Selleks tõsta želtiinilehed külma vette likku. Vahusta pool kogusest vahukoort milka toorjuustuga. Teine pool vahukoort sulata koos šokolaadiga ning hiljem lisa üleliigsest veest välja pigistatud želatiinilehtedega ning sega kokku toorjuustutäidisega. Vala valgele täidisele ning tõsta peale pestud murelid või kirsid ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast