Linnupesa kook

Vaja läheb:
180 g kaerahelbeid
70 g demerara suhkrut
150 g suhkrut
150 g võid
2 muna
200 g täistera nisujahu
1 tl soodat
1 sl kakaopulbrit
200 g tumedat šokolaadi
100 g metspähkleid

Kaunistuseks:
2 karpi Philadelphia Milka toorjuustu
martsipanist šokolaadimune

1. Kuumuta ahi 180 C-ni. Vooderda 20cm ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga ning määri vormi ääred võiga.
2. Sega 4,5 dl kuuma vett kaerahelvestega ja lase 10 minutit seista. Lisa suhkrud, pehme või ning munad. Sega hästi läbi.
3. Sega omavahel jahu, sooda ja kakao. Haki jämedalt šokolaad ja metspähklid. Lisa taignale jahusegu ning šokolaad. Vala vormi ning küpseta umbes 20 minutit või kuni kook on kergelt kuldne. Lase vormis 15 minutit jahtuda. Tõsta kook vormist välja ning lase täielikult jahtuda.
4. Uurista koogi keskele 10 cm suurune auk. Määri terve karp milka toorjuustu koogile ning kasutades tordipritsi või kilekotti mille otsa on tehtud väike auk pigista teise karbi jagu toorjuustu “puuoksteks” koogile. Tõsta keskele martsipanist munad. sobib söömiseks kohe.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast