Maailma parim astelpaju juustukook

Põhi:
180 g digestive küpsiseid
80 g võid

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu ( Piimameister Otto toorjuust)
400 g astelpaju marju
75 ml mandlilikööri
200 g valget šokolaadi pähklitega (nt Ritter Sport)
3 lehtželatiini

Kaunistuseks:
beseeküpsiseid
astelpajumarju

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja. Püreesta astelpajumarjad ning suru läbi sõela, seemnete ja kestade eemaldamiseks. Lisa astelpajupüreele liköör ning toorjuust ning sega või mikserda ühtlaseks. Sulata valge šokolaad ja lisa toorjuustusegule. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista üleliigne vesi välja ning sulata mikrolaineahjus või pisut keevat vett peale lisades vedelaks. Lisa ettevaatlikult koogitäidisele ning vala valminud täidis koogipõhjale. Tõsta vähemalt 4 tunniks külmikusse tahenema. Enne serveerimist kaunista kook purustatud beseeküpsiste ja astelpajumarjadega.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast