Õunane ricottakook kamapõhjal

Põhi: 
80 g võid
1,5 dl kamajahu
1 dl nisujahu
0,5 dl suhkrut
1 munakollane
Vahele: 200 g kooritud ja kuubikuteks lõigatud õunu
Täidis:
200 g kooritud ja puhastatud õunu
0,5 dl vett
1 sl demerara suhkrut
500 g ricotta kohupiimapastat
1 (50 g )pakk vaniljekastme pulbrit + 0,5 dl vett või piima
150 g hapukoort
2 sl demerara suhkrut
2 tl sidruni mahla
1 muna
1 munavalge

Valmistamine:
1. Sega suhkur, kamajahu ja nisujahu. Haki jahu sisse või ning näpi tainas ühtlaseks puruks. Viimasena lisa munakollane. Vormi taignast pall ning aseta külmikusse 30 minutiks tahenema.
2. Valmista täidise sisse õunapüree. Selleks pane puhastatud ja tükeldatud õunakuubikud koos vee ja suhkruga keskmisele kuumusele keema. Keeda kuni õun muutub klaasjaks (mul kulus u 7 min vmt) ja segu ei ole enam väga vesine.
3. Poole tunni pärast rulli tainas kahe kile vahel kuni see on u 24cm koogivormi põhja suurune ning vooderda vormi põhi taignaga. Küpseta 200C ahjus 10-15 minutit.
4. Valmista täidis, selleks sega omavahel ricotta kohupiimapasta, hapukoor, demerara suhkur, sidrunimahl ning eelnevalt valmistatud ja jahtunud õunapüree.Sega hulka ka piimaga või veega segatud vaniljekastme pulber ning vahustamata muna. Vahusta munavalge ning sega ka see ettevaatlikult täidisesse.
5. Aseta puhastatud ja kuubikuteks lõigatud õunad küpsenud koogipõhjale, vala peale täidis ning küpseta 175C juures 40-45 minutit või seni kui kook pealt on kuldne ning täidis on keskelt veel pisut vedel. Jahuta kook avatud ahjuuksega ahjus ning lase enne serveerimist täielikult maha jahtuda.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast