Punane kodujuustukook

Vajad:
170 g röstitud india pähkleid
170 g kuivatatud datleid
660 g kodujuustu (Otto klassikaline)
200 ml vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
4 banaani
100 g agaavi siirupit
220 g peedipahla (Kadarbiku)
12 lehtželatiini

1. Purusta köögikombainis india pähklid. Kui datlid on liiga kuivad, leota neid külmas veel umbes tund aega. Haki väiksemaks ning lisa purustatud pähklitele ning töötle lõiketeraga köögikombainis seni kui moodustub kleepuv mass. Suru segu märgade kätega 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja. Hoia täidise valmimiseni külmkapis.
2. Püreesta kodujuust ja vahusta vahukoor. Püreesta banaan ja mikserda koos toorjuustuga kodujuustu ja vahukoorega. Lisa agaavisiirup ning sega korralikult läbi.
3. Tõsta želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Kuumuta pliidil peedimahl, pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ning sega peedimahla sisse. Tõsta koogitäidist peedimahla sisse, nii jahutad želatiinisegu. Sega lõpuks kogu peedimahl täidisesse ning sega korralikult läbi. Vala täidis koogivormi ning tõsta külmkappi tahenema.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast