Rulltort mustikate ja vaarikatega

Vaja läheb:
400g biskviiti (Hagar)

Immutamiseks:
300 ml marjasmuutit või muud mahla

Täidis:
500 g kohupiimapastat või maitsestatud kohupiimapastat või ricotta kohupiimapastat
200 ml vahukoort
300 g Piimameister Otto toorjuustu
1 tl vaniljesuhkrut
50 ml suhkut (maitsestamata kohupiimapasta puhul)
50 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud)
Peale mustikaid, vaarikaid või muid marju
4 väikest pakki Lady finger biskviitküpsiseid

1. Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor vaniljesuhkruga vahule. Teises nõus vahusta toasoe toorjuust, suhkur ja kohupiimapasta. (Kui kasutada maitsestatud kohupiimapastat, siis lisasuhkrut vaja ei ole.) Sega hulka vahustatud vahukoor.
2. Immuta biskviitpõhi mahla või smuutiga biskviidi küpsetamise poolt. Määri biskviidile kiht täidist, pudista peale vaarikaid.
3. Lõika biskviidist 10 cm ribad ning keera üks riba rulli ja tõsta serveerimisalusele. Keera selle ümber täidisega kaetud teine riba ja talita samamoodi kõikide ribadega (kokku 6 riba).
4. Kata tort pealt ja äärtest allesjäänud täidisega ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmikusse tahenema.
5. Enne serveerimist suru külgedele Lady Fingers küpsised ning kata pealt vaarikate, mustikate või teiste meelepäraste marjadega.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast