Kodujuustu põhjal pitsa musta küüslauguga

Põhi:
440 g (1 karp) Otto kodujuustu
3 muna
50 g täistera nisujahu
40 g kikerhernejahu
1 tl ürdisoola
Täidis:
390 g tomatipastat
70 g maasuitsusinki
1 šalottsibul
6 kirsstomatit
15 g musta küüslauku
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud basiilikut
150 g riivjuustu
Kurna kodujuust üleliigsest vedelikust. Klopi lahti munad ning lisa koos jahudega kodujuustu sisse. Maitsesta ürdisoolaga. Määri kodujuustusegu õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180C juures 15 minutit.
Määri küpsenud põhjale tomatipasta, lisa maitseained. Viiluta sibul, kirsstomatid ning proovi lõigata eriti õhukesed maasuitsusingi viilud. Tõsta põhjale sibul, kirsstomatid, sink, tükeldatud must küüslauk ning tõsta ahju 10 minutiks küpsema. Küpsemisaja lõppedes lisa riivjuust ning küpset 200 C ahjus veel 10 minutit. Serveeri pitsat värske salatiga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson