Röstitud köögiviljad on äärmiselt maitsvad, nende valmistamine imelihtne ja nad annavad igale toidule mõnusalt tummise maitse. Hetkel, mil porgandid, peedid ja muu kodumaine on küpseks saanud, ei ole paremat, kui valmistada nendest üks toitev ja maitsev püreesupp.
Vajad 4-6 le:
400 g porgandit
300 g punast ja/või kollast peeti
200 g paprikat
100 g kirsstomateid
1 keskmise suurusega sibul
4-5 küüslauguküünt
värsket tüümiani
oliivõli
soola
pipart
750 ml köögiviljapuljongit
200 g Philadelphia küüslauguga toorjuustu
Seesamise kanafilee jaoks vajad:
200 g kanafileed
1 muna
soola
pipart
tšillihelbeid
50 ml seesamiseemneid
1. Koori porgand ja peet ning lõika 1-2 cm kangideks või viiludeks. Puhasta paprika ja ning lõika olenevalt paprika suurusest neljaks või kaheksaks. Lõika kooritud sibul kuueks ning koori küüslauguküüned. Laota kõik köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliivõli maitsesta soola ja pipraga ning laota peale värske tüümian. Küpseta 180C ahjus 45 minutit.
2. Vala valminud köögiviljad potti, vala peale peale pool köögiviljapuljongist. Püreesta saumikseriga soovitud kontsistentsi saamiseni, lisa toorjuust ning veel niipalju köögiviljapuljongit, kui vedelat suppi soovid ning surista ühtlaseks. Maitsesta soovi korral soola ja pipraga. Tõsta pott tulele ning kuumuta peaaegu keemiseni.
3. Lõika kanafilee õhemaks. Klopi lahti muna, maitsesta soola pipra ja tšilliga. Vala madalale taldrikule seesamiseemned. Kuumuta pann ning lisa oliivõli. Kasta kanafilee munasegusse, keeruta fileed seesamiseemnetes ning prae mõlemalt poolt kuldseks.
4. Tõsta soojale supile viiludeks lõigatud kanafilee, nirista peale pisut oliivõli ja soovi korral maitsesta pisut värskelt jahvatatud pipraga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson.