24 keskmise pulgakoogi valmistamiseks vajad:
350g vaniljekeeksi pulbrit
100 g Eesti Taluvõid
140 ml vett
200-250 g Philadelphia maitsestamata toorjuustu
1 sl suhkrut
1/2 sidruni koor
250g heledat või tumedat šokolaadi
sidrunimaitselist essentsi, nonparelle, suhkrumassist valmistatud kaunistusi
1. Valmista keeks pakendlil oleva juhendi järgi, või sega külm vesi ning sulatatud või keeksipulbrisse. Sega ühtlaseks ning vala küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 40 minutit 180C juures. Lase keeksil täielikult maha jahtuda. Pudista keeks sõrmedega peenikeseks puruks.
2. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks. Lisa sidrunikoor ning sega keeksipurule. Kui valminud segu on veel liiga kuiv, lisa veel pisut toorjuustu. Vooli taignast 24 koogipalli ning tõsta sügavkülma pooleks tunniks tahenema.
3. Sulata šokolaad , kasta pulk šokolaadisegusse ning torka koogipalli sisse. Tõsta hetkeks sügavkülma, et šokolaad jõuaks ära taheneda.
4. Sea valmis dekoreerimiseks vajalikud nonparellid või muu meelepärane. Hoia pulgast kinni ning kasta koogipall sulatatud šokolaadi sisse, lase üleliigne šokolaad maha tilkuda ning kasta nonparellidesse või kaunista meelepäraselt. Aseta pulkapidi suhkruga või tatraga täidetud anumasse tahenema. Toimi nii kõikide pulgakookidega. Säilita kuni serveerimiseni külmikus.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson