Martsipani – astelpaju juustukook

Vajad:
180g digestive küpsiseid
70g võid
800g Philadelphia Classic toorjuustu
125ml suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
300g hapukoort
2 muna
0,5 sidruni mahl
150g küpsetusmartsipani (Odense*)
50ml astelapajumahla
4 lehtželatiini
1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm koogivormi põhja.
2. Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga. Mikserda juurde hapukoor ning ükshaaval munad. Viimasena lisa sidruni mahl ja riivitud martsipan.
3. Küpseta 160c ahjus 55 minutit. Küpsemisaja lõppedes keera kuumus maha ning jäta kook ahju tahenema. Jahtunult aseta vormile peale toidukile või foolium ning hoia üleöö külmkapis.
4. Järgmisel päeval nii paar tundi enne serveerimist kuumuta nõus astelpajumahl, lisa lehtželatiin ning kui segu hakkab tahenema tõsta lusikaga koogile. Aseta kook veel 2-3 tunniks külmkappi tarretuma.
Retsept ja foto: Kristel Vokk