Itaallased söövad seda lihtsat rooga koos sulavõi, tomati või pestoga. Sobib aga suurepäraselt koos eestimaise tomati-kurgi- ja kodujuustusalatiga. Proovige kindlasti kuniks karulauku veel leidub. Kui karulaugu hooaeg läbi saab, siis valmistage gnocchid hoopis spinati ja rucolaga.
Vajad 2-3 portsjoni jaoks:
200 g Piimameister Otto ricotta kohupiima
125 ml jahu
50 g värskelt riivitud parmesani
1 munakollane
peotäis karulaugulehti ( kui karulaugud otsas, võib asendada spinati või rucolaga )
soola
oliivõli
1. Sega ricotta, jahu, värskelt riivitud parmesan ja munakollane ühtlaseks.
2. Lõika karulaugu lehed väiksemaks ning rösti oliivõliga pannil mõni minut. Lõika jahtunud lehed väikseks ning sega gnocchide taignasse.
3. Vooli valminud taignast jahusel pinnal kolm vorstikest ning lõika terava noaga umbes 1,5 cm paksused seibid. Suru kahvliga triibuliseks ning keeda soolaga maitsestatud vees 2-4 minutit. Kui gnocchid tõusevad veepinnale võib need vahukulbiga välja, nõrguma tõsta.
4. Kuumuta sama pann, millega karulauku röstisid ning prae valminud gnocchid krõbedaks. Aseta taldrikule, lõike peale värsket parmesani viile ning söö soojalt koos tomati-kurgi-kodujuustusalatiga. Ideaalne kevad-suvine roog!
Retsept ja foto: Kristel Juhanson