Vajad:
250 g hakitud kalkuni kintsuliha
1 küüslauguküüs
pool sibulat
soola
pipart
1 suurem porgand
pool suvikõrvitsat
2 dl tomatipastat
100 g Philadelphia magusa tšilli toorjuustu
1 tl supimaitseainet (nt Kubija ürditalu)
1 sl köögivilja fondi (või puljongikuubik)
1. Pruunista kalkuni kintsuliha hakitud sibula ja küüslauguga. Maitsesta soola ka pipraga.
2. Kuumuta 1 liiter vett keemiseni. Riivi jämeda riiviga või ribasta porgand ja suvikõrvits. Tõsta praetud kalkuniliha ja köögiviljad keevasse vette, lisa köögiviljafond ja supimaitseaine. Keeda paar minutit, lisa tomatipasta ning toorjuust. Lase keema tõusta ning maitsesta soovi korral soola ka pipraga.
Kõrvale serveeri seemneleiva õhikuid. Selleks lõika tahenenud leib võimalikult õhukeseks. Kuumuta ahi 70C-ni ning kuivata õhukesi leivaviile kuni õhikud muutuvad krõbedaks.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson