Vaja läheb (4-6 le sööjale):
1,5 kg spagettkõrvitsat
390 g purustatud tomatid ürtidega
130 g punaseid läätsesid (Go green tetrapakis)
2 küüslauguküünt
100 g Otto Mozzarella kirsse (vegan/laktoosivaba versiooni puhul võid asendada Vegan/laktoosivaba juustuga või selle komponendi välja jätta)
Himaalaja soola
musta pipart
1. Kuumuta ahi 200C-ni. Lõika spagettikõrvits pooleks. Eemalda seemned ning määri oliiviõli ning puista üle Himaalaja soola ja pipraga. Aseta pooleks lõigatud kõrvits, lõikepinnaga allpool, küpsetuspaberile ning küpseta 200C ahjus 30-40 minutit.
2. Tõsta kõrvits jahtuma. Sega kokku purustatud tomatid ja loputatud punased läätsed ning lisa purustatud küüslauguküüned. Kraabi kahvliga kõrvitsasisu pikkadeks spagettideks ning lisa tomatikastme segusse. Maitsesta soovi korral veel Himaalaja soolaga. Tõsta kõrvitsasegu tomatikastmesse ning täida tühjad kõrvitsakestad seguga, riivi peale mozzarella ning küpseta ahjus 10 minutit. Serveeri soojalt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson