Singi ja ricottaga täidetud cannellonid tomatikastmega

Vajad:
200 g cannelloni pastat
Tomatikaste:
400 g purustatud tomateid
200 g kirsstomateid
75 g varssellerit
väiksem (60 g) porgand
keskmine (75 g) sibul
2 tl meresoola
peotäis värsket basiilikut
1 sl oliivõli
värskelt purustatud pipart
pruuni suhkrut
Täidis:
1 muna
100 g Piimameister Otto toorjuustu
400 g Piimameister Otto ricotta kohupiima
300 g Piimameister Otto mozzarella juustu
70 g prosciutto crudo sinki
90 g riivitud parmesani
1. Haki sibul ja varsseller, riivi porgand ja poolita kirsstomatid. Sega kõik kokku, lisa sool ja basiilik ning kuumuta kaane all aeg-ajalt segades 20 minutit. Jahuta pisut ning püreesta blenderis või saumikseriga. Viimistle maitse soola, pipra ja suhkruga. Lisa oliivõli ning sega ühtlaseks.
2. Täidise valmistamiseks vahusta kergelt muna, sega hulka toasoe toorjuust, ricotta, riivitud mozzarella, hakitud prosciutoo ning pool riivitud parmesanist. Sega ühtlaseks ning maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.
3. Tõsta ahjuvormi põhja õhuke kiht tomatikastet. Täida cannellonid. Mugav on täitmiseks kasutada kilekotti, mille ots on ära lõigatud. Lao täidetud cannellonid kõrvuti tomatikastmele. Kui kõik cannellonid on täidetud ja ritta laotud, vala peale kogu tomatikaste. Riputa peale ülejäänud parmesan ning küpseta 180C- ni eelkuumutatud ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson