Vajad:
1,5kg küpseid tomateid
1 varsselleri vars
1 keskmine porgand
1 suurem sibul
8 basiilikulehte
500 g suuri teokarbi kujulist pastat
Täidis:
500 g Piimameister Otto ricotta kohupiima
250 g Piimameister Otto mozzarella juustu
250 ml värskelt riivitud parmesani
1 muna
100 g Serrano sinki
soola-pipart
1. Valmista tomatikaste, selleks haki tomatid, varsseller, porgand, sibul ja basiilik. Kuumuta keskmisel kuumusel kõrge äärega pannil või potis kaane all kuni muutub ühtlaseks. Sega aegajalt ning maitsesta soola ja pipraga. Eemalda kaas ning kuumuta keskmisel kuumusel kuni kaste pakseneb. Maitsesta pisut suhkruga, see taskaalustab tomati happesust.
2. Keeda soolaga maitsestatud veel pastat 3-4 minutit vähem, kui pakil kirjas. Kurna ning tõsta kõrvale.
3. Sega kokku ricotta kohupiim, riivitud parmesan ja pool mozzarella juustu kogusest. Haki serrano sink ja sega kokku lahtiklopitud munaga. Maitsesta segu soola ja pipraga ning täida poolküpsed teokarbid täidisega.
4. Kata ahjunõu põhi tomatikastmega lisa täidetud teokarbid ning kata ülejäänud tomatikastega. Riputa peale ülejäänud
mozzarella ning küpseta 180C juures 30 minutit. Serveeri soojalt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson