Kõrvitsapüreesupp

Vaja läheb:

500-700g puhastatud kõrvitsat
3 keskmist kartulit
2 porgandit
1 sibul
1pk Hiirte sulatatud juust
150g peekonit
3 viilu saia
Sool, pipar

Esmalt sega oliivõli ning maitseainetega puhastatud kõrvits, kartul, porgand ja sibul ning rösti ahjus 200 kraadi juures ca 45min. 

Küpseta pannil tükeldatud peekon, tõsta kõrvale. Sealsamas pannil prae saiakuubikud kuni saad krõmpsuvad krutoonid.

Vala valmis juurviljadele umbes 500ml keeduvett, lisa maitseained ning püreesta. Lisa sulatatud juust ning püreesta edasi. Kui soovid, lisa rohkem keeduvett. Aseta pott pliidile ning veidi aega keeda supp läbi. Serveerimisel tõsta supp kauss ning puista peale peekonit ja krutoone.

PS. Kui tahad supile erilisemat maitset, siis kasuta sulatatud juustu kukeseentega.