Ricotta kohupiimakook mustsõstardega

Põhi:

170 g digestive küpsiseid

70 g võid

50 ml kakaod

Kate:

1 kg Piimameister Otto Ricotta kohupiima

3 muna

30 g mandlijahu

2 tl vaniljesuhkrut

150 g mustsõstraid (külmutatud)

1. Sega kakao purustatud küpsistega ning sega kokku sulatatud võiga. Suru segu 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

2. Kuumuta ahi 160 C-ni. Mikserda toasoe kohupiimakreem ja vaniljesuhkur ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad ning vahusta, kuni täidis on ühtlane. Lisa vahustades mandlijahu. Vala täidis küpsisepõhjale, laota peale (külmutatud) mustsõstrad ning tõsta 45 minutiks ahju küpsema. Jahuta kook toatemperatuuril korralikult maha, tõsta üleööks külmkappi ning serveeri järgmisel päeval.

Retsepti autor: Kristel Juhanson.