Võileivatort toorjuustuga

Piimameister OTTO toorjuust tomati ja basiilikuga võileivatort.

Vaja läheb:

mitmeviljaröst 12 viilu

suitsukana rinnafilee 250g

päikesekuivatatud tomat 65g

majonees 100g

sulatatud Hiirte juust grillkanaga 90g

Piimameister Otto toorjuust tomati ja basiilikuga 150g

hapukoor 70g

suitsumaitseline bbq kaste 60g

saiade immutamiseks puljong

vajadusel maitsesta kreem soola ja pipraga

Kattekreem:

Eesti taluvõi 50g (toasoe)

Piimameister Otto toorjuust tomati ja basiilikuga 150g

soola

Valmistamine:

Eemalda kanalt nahk ja lõika väiksemateks kuubikuteks.
Nõruta päikesekuivatatud tomatid ja lõika tükkideks.

Sega kokku kõik täidise koostisosad (suitsukana, päikesekuivatatud tomatid, majonees, sulatatud juust, toorjuust, hapukoor ja bbq kaste, soovi korral maitsesta soola ka pipraga).
Keeda valmis puljong (120-150g vett ja maitse järgi köögivilja- või kanapuljongit).
Lõika saiadelt ära koorik.
Võimalusel pane tort kokku tordivormis, aga saab ka ilma (tort koosneb kahest kihist täidisest ja kolmest kihist röstsaiast).
Lao aluse põhja 2*2 viilu röstsaia.
Pintselda saiad puljoniga.
Määri peale pool suitsukana täidisest.
Uuesti kiht saia, puljong ja ülejäänud tädis.
Viimane kiht saia ja puljongit.
Lase tordil seista üleöö külmkapis.
Enne kattekreemi tegemist võta toorjuust tund aega varem toatemperatuurile. Või võta paar tundi enne tegemist toatemperatuurile.
Vahusta või heledaks vahuks (umbes 3 minutit)
Lisa vähehaaval toorjuust ja vahusta tugevaks ühtlaseks kreemiks.
Kata tort pealt kreemiga ja soovi korral ka küljed, või pritsi kreem kaunistuseks äärtesse.

Kaunistuseks kasuta kirsstomateid ja basiilikut. Samuti sobivad ka erinevad idud.
Väga huvitava maitse ja tekstuuri annab tordile röstitud sibul

Retsepti ja pildi autor: Miila koogid