Vaja läheb:
mitmeviljaröst 12 viilu
suitsukana rinnafilee 250g
päikesekuivatatud tomat 65g
majonees 100g
sulatatud Hiirte juust grillkanaga 90g
Piimameister Otto toorjuust tomati ja basiilikuga 150g
hapukoor 70g
suitsumaitseline bbq kaste 60g
saiade immutamiseks puljong
vajadusel maitsesta kreem soola ja pipraga
Kattekreem:
Eesti taluvõi 50g (toasoe)
Piimameister Otto toorjuust tomati ja basiilikuga 150g
soola
Valmistamine:
Eemalda kanalt nahk ja lõika väiksemateks kuubikuteks.
Nõruta päikesekuivatatud tomatid ja lõika tükkideks.
Sega kokku kõik täidise koostisosad (suitsukana, päikesekuivatatud tomatid, majonees, sulatatud juust, toorjuust, hapukoor ja bbq kaste, soovi korral maitsesta soola ka pipraga).
Keeda valmis puljong (120-150g vett ja maitse järgi köögivilja- või kanapuljongit).
Lõika saiadelt ära koorik.
Võimalusel pane tort kokku tordivormis, aga saab ka ilma (tort koosneb kahest kihist täidisest ja kolmest kihist röstsaiast).
Lao aluse põhja 2*2 viilu röstsaia.
Pintselda saiad puljoniga.
Määri peale pool suitsukana täidisest.
Uuesti kiht saia, puljong ja ülejäänud tädis.
Viimane kiht saia ja puljongit.
Lase tordil seista üleöö külmkapis.
Enne kattekreemi tegemist võta toorjuust tund aega varem toatemperatuurile. Või võta paar tundi enne tegemist toatemperatuurile.
Vahusta või heledaks vahuks (umbes 3 minutit)
Lisa vähehaaval toorjuust ja vahusta tugevaks ühtlaseks kreemiks.
Kata tort pealt kreemiga ja soovi korral ka küljed, või pritsi kreem kaunistuseks äärtesse.
Kaunistuseks kasuta kirsstomateid ja basiilikut. Samuti sobivad ka erinevad idud.
Väga huvitava maitse ja tekstuuri annab tordile röstitud sibul
Retsepti ja pildi autor: Miila koogid