Vaja läheb:
Põhi
300 g Digestive küpsisepuru (või küpsiseid)
120 g Võid
Krõbedik
50g Võid
50g Nisujahu
30g Kookosõie suhkur (või pruun suhkur)
30g Kaerahelbed (täistera)
Õuna kiht
2-3 Õuna (keskmist)
30g Kookosõie suhkur (või pruun suhkur)
2 tl Kaneel
1 tl (kuhjaga) Kartulitärklis
Juustukreem
600g Philadelphia laktoosivaba toorjuust
60g Suhkur
100g Kreeka jogurt
1tl Piparkoogimaitseaine
3 muna
Valmistamine:
1. Sulata või, lisa see küpsisepurule ja sega kuni see meenutab märga liiva.
2. Kalla purusegu 22cm läbimõõduga vormi ning kata ühtlaselt ja tasaseks silutuna vormi põhi ja küljed. Aseta vorm külmkappi kuni valmistad ülejäänud täidise.
3. Krõbediku valmistamiseks sega keskmises kausis kokku sulatatud või, jahu, suhkur ja kaerahelbed, kuni moodustub tihke murenev konsistents. Tõsta see kõrvale jahtuma ja tahkuma.
4. Viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Õunade küpsetamiseks sega väikeses potis kokku viilutatud õunad, kookosõie suhkur (või pruun suhkur), kaneel ja kartulitärklis. Kuumuta segu keskmisel kuumusel, kuni õunad on kahvliga katsudes pehmed ja eraldunud vedelikust on tekkinud moosisarnane konsistents. Jäta jahtuma.
5. Pane ahi sooja 165 kraadi peale.
6. Juustukreemi jaoks sega toatemperatuuril pehmenenud laktoosivaba Philadephia toorjuust, suhkur, kreeka jogurt, piparkoogimaitseaine. Seejärel lisa ükshaaval 3 muna, pärast iga muna lisamist sega hoolega.
7. Võta külmikust vorm ning lisa jahtunud põhjale juustukreem. Seejärel tõsta õrnalt juustukreemile küpsetatud õunaviilud, et need ei seguneks kreemiga läbi. Kõige tipuks pudista sõrmedega peale puru.
8. Küpsetamise ajal välja valguda võiva vedeliku kogumiseks aseta ahju alumisele restile tühi ahjuplaat. Küpseta kooki umbes 60 minutit või seni kuni juustukook on keskelt veel kergelt võbelev.
9. Lase juustukoogil toatemperatuuril täielikult jahtuda, seejärel pane kook külmkappi tahenema vähemalt kuueks tunniks või eelistatult üle ööks, et maitsed paremini esile tuleksid.
Serveeri ja naudi!
Retsepti ja pildi autor: Teele Vilumets