Shokolaadikook kodujuustuga

Põhi:
170 g digestive küpsiseid
50 ml kamajahu
80 g taluvõid
1.5 dl mandlilaaste
150 g mustsõstraid (külmutatud)
330 g kodujuustu hapukoorega
440 g klassikalist kodujuustu
50 ml roosuhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
50 ml toorkakaod (või tavalist magustamata kakaod)
250 g tumedat šokolaadi
175 g Milka toorjuustu
50 g tumedat šokolaadi
1. Purusta küpsised, sega kamajahu ning sulatatud võiga ning suru 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi põhja. Puista põhjale mandlilaastud.
2. Sega kokku kodujuustud, suhkud ja kakao. Sulata šokolaad ning sega hoolikalt kodujuustuseguga.
3. Määri 1/3 täidisest mandlilaastudele. Lao peale kiht mustsõstraid ning vala ülejäänud täidis koogivormi. Tõsta kook vähemalt 4 tunniks kuni üleööks külmkappi tahenema.
4. Sulata veevanni kohal kausis toorjuust kuni see on soe ja vedel. Lisa tumeda šokolaadi tükid ning sega kuni šokolaad on sulanud. Vala šokolaadikate koogile ning kaunista meelepäraselt. Lase enne serveeerimist külmkapis taheneda.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson.