Baileyse toorjuustukook maasikatega

Vajad:
250g digestive küpsiseid
100g võid
800 g Philadelphia Classic toorjuustu
1 dl suhkrut
1,5 dl Baileys koorelikööri
100 g kondenspiima
2 dl vahukoort
10 lehtželatiini
1. Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisesegu lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta külmikusse tahenema.
2. Valmista toorjuustusegu segades kokku toasoe toorjuust, suhkur ja kondenspiim.
3. Eraldi vahusta vahukoor
3. Pane lehtželatiin külma vette 5-10 minutiks paisuma. Pigista üleliigne vesi paisunud zelatiinist välja ja sulata kuuma veega anumas vedelaks.
4. Kui soovid kooki valmistada selliselt, et see sobiks ka lastele, siis vala Baileys kuumakindlasse nõusse ning kuumuta pliidil keemiseni. Seejärel alanda kuumust ning alkoholi aurustamiseks jätka kuumutamist veel mõne hetke.
5. Sega kokku kuumutatud liköör ja sulatatud želatiin ning nõrista segu õrnalt segades eelnevalt vahustatud toorjuustusegule.
6. Viimasena lisa segule vahustatud vahukoor ja vala see küpsisepõhjale ning aseta vähemalt 5 tunniks külmikusse tahenema. Serveeri värskete maasikatega.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson