Vaja läheb:
200g valge suhkur
3 apelsini
170g toasooja Eesti Taluvõid
4 muna
300g jahu
3 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsatäis soola
Vanillipasta
Piimameister OTTO vanilli toorjuustu
Valmistamine:
1. Riivi apelsinidelt koor kuni valge kihini.
2. Sega suhkur ja apelsinikoor omavahel. Mudides eraldub apelsinikoorest rohkem essentsi.
3. Mikserda toasoe või apelsini koore-suhkru seguga kuniks segu muutub justkui vahuseks.
4. Lisa ükshaaval vahustades munad.
5. Lisa vanillipasta.
6. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja sool.
7. Pressi apelsinidest mahla (180g).
8. Lisa kolmes osas vaheldumisi jahusegu ning apelsinimahla.
9. Vala tainas keeksivormi.
10. Küpseta keeksi 180 kraadi juures 60 minutit. Keskele peaks tekkima suurem lõhe.
11. Lase keeksil täielikult maha jahtuda ning kata see toasooja toorjuustuga.
12. Kaunista apelsinikoore ning värskete apelsinilõikudega.
Naudi sooja glögiga!
Pildi ja retsepti autor: Kätlin-Carolin.