Kana-Kukeseene kaste

Vaja läheb: 

500 g kanafileed

2+2 sl oliiviõli

300 g kukeseeni

3 dl kanapuljongit

200 g Philadelphia maitsestamata toorjuustu

2-3 sl värsket hakitud peterselli

soola,. pipart

Lõika kanafilee tükkideks. Kui kasutad kanafilee sisetükke, pole tarvis seda teha. Kuumuta pannil 2 sl õli ja prae kanatükid kuldseks, umbes 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära taldrikule ootele. Lisa pannile veel 2 sl õli. Haki küüslauguküüned ja prae kergelt läbi, umbes minutijagu. Nüüd vala pannile kukeseeened, suuremad tükeldatult. Prae segades, kuni seened on küpsed, u 10 minutit. Vala pannile kanapuljong ja lase vulisedes keema. Nüüd lisa toorjuust. Kasutada võib ükskõik millist Philadelphia maitsestamata toorjuustu. Sega toorjuust puljongiga ühtlaseks. Pane kanatükid pannile kastmesse ja lase 5 minutit kõigel koos keeda. Lisa veel soola, pipart ja hakitud peterselli. Kastme kõrvale sobib riis, kinoa, kartulid või miks mitte, pasta. 

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover