Karulaugukastmes köögivilja ja riisinuudlid vürtsiste krevettidega

Vajad:
500 g suuri värskeid krevette
2 küüslauguküünt
1/2 – 1 värsket tšillit
oliiviõli
Himaalaja soola
100 g pruune vermicelli riisinuudleid
1 keskmine suvikõrvits
2 keskmist porgandit
1 väike sibul
Himaalaja soola – pipart
Karulaugune toorjuustukaste:
200 g toorjuustu (Otto toorjuust)
45 g värsket karulauku
40 g spinatit
väike punt basiilikut
Himaalaja soola
chilli explosion maitseainet
1. Koori ja puhasta krevetid peast, koortest ja kõhualustest ning seljapealsetest soolikatest. Haki küüslauk ja tšilli. Ribasta ka suvikõrvits ning porgand.
2. Toorjuustukastme valmistamiseks töötle köögikombainis karulauk, spinat, basiilik ja toorjuust ühtlaselt heleroheliseks kastmeks. Lisa soovi korral pisut vett, et segu paremini ühtlustuks. Maitsesta soola ja chilli explosion maitseainega.
3. Aja kiirkeetjaga vesi keema ning vala riisinuudlitele, lase seista paar minutit, kurna ning vala peale külm vesi. Jäta seisma.
4. Kuumuta pann ning küpseta oliiviõli, tšilli ja küüslauguga krevetid valmimiseni. Tõsta kõrvale,
5. Kuumuta pannil oliiviõli ja tükeldatud väike sibul. Lisa köögiviljad ning riisinuudlid. Kuumuta pisut ning vala peale toorjuustukaste. Maitsesta Himaalaja soolaga ning kui kõik köögiviljad on korralikult sooja kastmega, lülita pliit välja.
5. Serveeri köögiviljad ja nuudlid koheselt, tõstes peale vürtsised krevetid.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson