Vaja läheb:
250 g pärmi – lehttainast
220 g Otto laktoosivaba kodujuustu
50 g värsket spinatit
50 g päikesekuivatatud tomateid
20 g parmesani juustu
küüslaugupulbrit
soola
pipart
Peale määrmiseks:
1 muna
Kui kasutad sügavkülmutatud taigent siis tõsta see paar tundi enne piruka valmistamist toatemperatuurile sulama.
Tükelda spinatilehed ja päikesekuivatatud tomatid ning sega kokku täidise komponendid. Maitsesta küüslaugupulbri, soola ja pipraga. Rulli jahusel pinnal taigen õhemaks ning lõika keskmisest suuremad ruudukujulised tükid. Murra ruut pooleks ning tee pikad sisselõiked äärest umbes 1 cm kaugusele nii, et kokkuviidud ots jääks läbi lõikamata. Ava uuesti ruut ning tõsta keskele täidis, too lahtised otsad keskele kokku ning vii 1 cm äär keskelt üle. Võid muidugi pirukaid vormida ka endale sobivalt. Määri pirukad lahtikliopitud munaga ning tõsta pirukad 180Cni eelkuumutatud ahju 15 minutiks küpsema.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson