Kohev juustukook shokolaadiga

Vaja läheb: 

  • 140 g shokolaadi küpsisepuru
  • 50 g soolata võid, sulatatud
  • 4 x želatiini lehte
  • 275 ml vahukoort
  • 280 g Philadelphia Original Toorjuustu
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 80 g valget šokolaadi, sulatatud
  • 50 ml tumeda šokolaadi kastet
  • 5 g valge šokolaadi laastud
  • 10 g piimašokolaad, lõigatud väikesteks tükkideks

Põhja valmistamiseks: Sega küpsisepuru ja sulavõi omavahel ning suru 20 cm lahtise põhjaga koogivormi põhjale ning jahuta selle aja, kuni valmistad täidist.

Täidise valmistamiseks: Leota želatiinilehed kausis külmas vees, kuni see on pehmenenud, seejärel nõruta hoolikalt. Samal ajal kuumuta 75 ml vahukoor soojaks. Lisa pehmendatud želatiin ja sega kuni sulamiseni. Vahusta ülejäänud vahukoor paksuks. Sega Philadelphia ja suhkur ühtlaseks massiks. Klopi sulatatud šokolaad ja želatiinikreem Philadelphia segusse ning sega seejärel vahukoore hulka. Tõsta segu lusikaga biskviitpõhjale ja silu pind ühtlaseks. Hoia külmkapis 4 tundi või kuni taheneb.

 

Kaunistamiseks: Vahetult enne serveerimist määri lusikaga juustukoogile šokolaadikastet ja puista peale valge šokolaadi laastud ja piimašokolaadi tükid.