Taina valmistamiseks vajad:
370 g jahu
50 g suhkrut
12 g värsket pärmi
8 g soola
185-210g täispiima
70 g muna
65 g võid
Toorjuustu täidis:
200 g Piimameister Otto toorjuustu vaniljega
1/2 Piimameister Otto Vanilli kohupiima
1 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Maasikatäidis:
400 g külmutatud maasikaid
200 g suhkrut
sidrunimahl pressitud 1/2 värskest sidrunist
1 spl hakitud basiilikut
1. Alusta taigna valmistamisest:
Lisa kõik taigna koostisosad kaussi, välja arvatud või. Sõtku 10 minutit, kuni tainas kokku hakkab, seejärel lisa või.
Sõtku veel 10-20 minutit, kuni tainas on sileda pinnaga ja eraldub kausi külgedelt.
Aseta tainas kergelt õlitatud kuumakindlasse kaussi ja pane ahju kerkima – madalal kuumusel (30C) 90 minutit või kuni see kahekordistub.
2. Kuni tainas kerkib, valmista maasikatäidis
Lisa potti maasikad, suhkur ja sidrun ning aja keema. Hauta keskmisel/madalal tulel umbes 30 minutit või seni kuni segu on paks ja moositaoline, sega aeg-ajalt. Viimasena puista peale hakitud basiilik ja lase külmikus jahtuda kuni sammuni 5.
3. kui tainas on kahekordistunud: jaga see üheksaks võrdseks tükiks ja veereta pallideks.
Tasanda igat taignapalli veidi ja tee sõrmedega iga kukli keskele süvend.
Laota küpsetusplaadile ja tõsta 30-45 minutiks kõrvale.
4. Vahepeal valmista toorjuustutäidis:
Sega kausis Piimameister Otto toorjuust vaniljega, kohupiim, suhkur ja vaniljesuhkur. Hoia kuni järgmise sammuni toatemperatuuril.
5. Kui kuklid on kerkimise lõpetanud:
Kasuta sõrmi või joogiklaasi, et luua iga kukli keskele suurem süvend. Täida keskosad toorjuustutäidisega. Pintselda munaga. Küpseta 180C juures 12-15 minutit.
Lisa korpidele maasikatäidis ja raputa peale tuhksuhkrut.