Kookostrühvlid ricottaga

Trühvlid, millesse on lisatud kätesoojus ning armastus, on ilus kingitus lähedasele. Eriti  veel neile, kes armastavad kookost, maitsevad need trühvlid samahästi nagu rafaellod. Antud retseptis ei ole kasutatud vahvleid ning sobib seetõttu ka inimesele, kes gluteeni ei talu või ei soovi gluteeni sisaldavaid tooteid süüa.

Vajad:
400 g Piimameister Otto ricotta kohupiima
100 g Philadelphia maitsestamata toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1 dl kookoshelbeid
100 g mandleid (kooritud)
kookoshelbeid

1. Rösti kooritud mandlid, kuival, keskmise kuumuseni kuumutatud pannil, kuni need muutuvad kuldseks.
Koorimata mandlite röstimiseks rösti neid kuival pannil ning eemalda koor (kui kasutad koorimata mandleid).
2. Sega kokku ricotta, toasoe toorjuust, tuhksuhkur ja kookoshelbed. Tõsta külmkappi 20 minutiks tahenema. Trühvlite valmistamiseks võta poole supilusika jagu täidist märga peopessa, aseta keskele mandel ning vormi pall. Tõsta pall taldrikule puistatud kookoshelvestele ning veereta kuni trühvel on kookoshelvestega kaetud. Toimi nii kogu täidisega. Säilita trühvleid külmkapis.

Retsept ja foto: Kristel Vokk
 


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast