Vaja läheb 3-4le:
200 g spagette
75 g suvikõrvitsat
75 g Lihaveise delikatesssinki või muud veisesinki
1/2 sibulat
150 g Philadelphia küüslaugu ja ürdi toorjuustu
2-2.5 dl vett
soola
pipart
värskelt riivitud parmesani
1. Ribasta suvikõrvitsast köögiviljakoorijaga pikad ribad ning lõika need peeneks. Lõika sink piklikuteks ribadeks ning haki sibul.
2. Aja soolaga maitsestatud vesi keema, lisa spagetid ning keeda pakendil oleva juhise järgi al denteks.
3. Kuumuta pann, lisa pisut oliivõli, sibul ja sink. Prae kergelt läbi. Vala pannile enamus vett ning lisa toorjuust. Sega paar minutit kuni toorjuust sulab kaste muutub ühtlaseks, soovi korral lisa vedelama kastme saamiseks veel vett. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Enne kui lisad kurnatud spagetid lisa kastmesse suvikõrvitsa ribad. Sega hulka spagetid ning sega korralikult läbi. Serveeri kohe ning riivi peale parmesani juustu.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson