8 piruka jaoks vajad:
400 g pärmi-lehttaigent
1 muna määrimiseks
400 g Otto klassikalist kodujuustu
4 keedumuna
100 g riivitud juustu
1 tl Põltsamaa sinepit
punt tilli
Himaalaja soola
Tõsta sügavkülmutatud taigen toatemperatuurile sulama. Lõika kõik neli plaati pooleks nii, et tekib kokku kaheksa ruutu. Aseta tainatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika terava noaga neile 1 cm kaugusel äärtest nö raam ümber taigent mitte päris läbi lõigates.
Sega kokku pirukatäidise jaoks kodujuust, riivitud juust, hakitud keedumunad, till ning sega läbi kange sinepi ja pisut himaalaja soolaga. Tõsta pirukatäidis taigna keskele ning määri ääred lahtiklopitud munaga. Kuumuta ahi pöördõhk reziimil 200C-ni ning küpseta 10-12 minutit. Söö koos värske salatiga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson