Krõmpsuv salat pirni, Brie juustu ja karamelliseeritud pekaanipähklitega

Kogus: 3-le

3 suurt peotäit salatisegu

3 suurt peotäit rukkolat

2 pirni

150 g President Brie valgehallitusjuustu

150 g pekaanipähkleid

1,5 spl kookospalmisuhkrut

1 spl võid või gheed

 

Salatikaste:

3 spl oliiviõli

2 spl sidrunimahla

1 tl Dijoni sinepit

1 tl mett

Maitse järgi soola ja pipart

 

Valmistamine:

Esmalt valmista pähklid. Selleks sulata kuumal pannil või ja suhkur. Lisa juurde pekaanipähklid, kuumuta ja sega kokku ca 5 minutit kuni suhkur on täielikult sulanud ja pähklid karamellised. Jälgi kuumust, et midagi kõrbema ei läheks! Laota pähklid küpsetuspaberile laiali ning lase neil täielikult jahtuda ja krõbedaks muutuda. Salatikastme jaoks pane kõik kastme komponendid purki, keera kaanega kinni ning raputa ühtlaseks. Võta suur kauss ning pane sinna salatisegu, rukkola, õhukeselt viilutatud pirn, salatikaste ning sega kõik kenasti kokku. Tõsta salat taldrikutele ning lisa juurde Brie juustu tükikesed ning krõbedad pekaaanipähklid.

Naudi!


PS. Kui soovid salatit toekama kõhutäiena, siis võid sinna juurde kombineerida ka kinoad, sorgot, röstitud kartulit, kanafileed või prosciutto sinki.   

Pildi ja retsepti autor: Miaspiratsion