Kogus: 3-le
3 suurt peotäit salatisegu
3 suurt peotäit rukkolat
2 pirni
150 g President Brie valgehallitusjuustu
150 g pekaanipähkleid
1,5 spl kookospalmisuhkrut
1 spl võid või gheed
Salatikaste:
3 spl oliiviõli
2 spl sidrunimahla
1 tl Dijoni sinepit
1 tl mett
Maitse järgi soola ja pipart
Valmistamine:
Esmalt valmista pähklid. Selleks sulata kuumal pannil või ja suhkur. Lisa juurde pekaanipähklid, kuumuta ja sega kokku ca 5 minutit kuni suhkur on täielikult sulanud ja pähklid karamellised. Jälgi kuumust, et midagi kõrbema ei läheks! Laota pähklid küpsetuspaberile laiali ning lase neil täielikult jahtuda ja krõbedaks muutuda. Salatikastme jaoks pane kõik kastme komponendid purki, keera kaanega kinni ning raputa ühtlaseks. Võta suur kauss ning pane sinna salatisegu, rukkola, õhukeselt viilutatud pirn, salatikaste ning sega kõik kenasti kokku. Tõsta salat taldrikutele ning lisa juurde Brie juustu tükikesed ning krõbedad pekaaanipähklid.
Naudi!
PS. Kui soovid salatit toekama kõhutäiena, siis võid sinna juurde kombineerida ka kinoad, sorgot, röstitud kartulit, kanafileed või prosciutto sinki.
Pildi ja retsepti autor: Miaspiratsion