Vaja läheb 2-le:
170 g Camembert valgehallitusjuustu (sobib ka Brie)
1-2 keskmiselt küpset pirni
1 sl suhkrut
1 sl võid
1 sl mett
metspähkleid
münti
oliivõli
värskelt pressitud sidrunimahla
Kuumuta ahi 200 c-ni. Mässi juust kortsutatud küpsetuspaberisse nii et pealispind jääb atavist, nirista peale oliivõli ning küpseta 15-20 minutit.
Samal ajal kui juust küpseb, koori pirnid, eemalda südamik ning lõika kuubikuteks. Kuumuta pannil või, lisa suhkur ning mõne hetke pärast pirnid ning mesi. Kuumuta kuni pirnid on pehmed. Tõsta juust ahjust välja. Tee juustu pinnale lõiked ning tõsta peale karamelliseeritud pirnid, puista peale hakitud metspähklid ning pisut münti. Nirista üle värskelt pressitud sidrunimahlaga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson