Vaja läheb (3 tk):
3 keskmisest suuremat tomatit
60 g Otto tomati- ja basiilikumaitselist toorjuustu
60 g riivitud Eesti juustu
1 küüslauguküüs
väike punt tilli
Himaalaja soola
oliiviõli
Valmistamisaeg 20 minutit.
Lõika tomatite kasvupoolne osa väikese terava noaga ära ja uurista tomati sisu välja. Sega kokku toor- ja riivitud juust. Purusta küüslauk ja haki till ning sega need juustu sisse. Täida tomatid juustuseguga ning tõsta ahjuvormi. Nirista peale pisut kvaliteetset külmpressitud oliiviõli ning maitsesta Himaalaja soolaga. Kuumuta ahi grillrežiimil 200 °C-ni ning tõsta tomatid 15 minutiks küpsema. Serveeri tomateid iseseisva kerge einena või lisandiks värske salati, kala- või liharoa juurde.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson