Laimi – kookose toorjuustukook

Laimi ja kookose kooslus koos tšilli ja ingveriga on Tai köögis väga tuntud. Meile harjumuspärased koogid seal levinud ei ole. Retseptis toodud  taipärase maitsega toorjuustukoogi esimeses suutäies on tunda  laimi hapukust ja kookose kreemisust,  eestimaiselt magus piparkoogine põhi annab aga koogile täiusliku maitse.

Põhi:
160 g piparkooke
70 g võid
25 ml kookoshelbeid

Täidis:
600 g Philadelphia toorjuustu
50 g suhkrut
70 g kondenspiima
200 g kookoskoort
2-3 laimi koor
5 g želatiini
125 ml (3 laimi) värskelt pressitud laimimahla

Purusta piparkoogid ning sega kookoshelveste ning sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust suhkru, kondenspiima ja kookoskoorega ühtlaseks. Riivi sisse laimi koor ning sega ühtlaseks. Laimi mahlade paremaks kättesaamiseks rulli laimi tugevalt, enne mahla pressimist, käe ning tasapinna vahel. Pressi mahl ning vala kuumakindlasse anumasse. Aseta želatiin vähesesse külma vette 5 minutiks paisuma. Kuumuta laimimahl ning sega sisse paisunud želatiin. Tõsta anum tulelt ning sega kuni želatiin on täielikult sulanud. Jahuta pisut ning sega kiirelt toorjuustutäidisesse. Vala koogitäidis piparkoogipõhjale ning tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tahenema.

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast