Mustsõstra toorjuustukook

Põhi:
100 g digestive küpsiseid
50 g piparkooke
50 g võid

Täidis:
600 g Otto maitsestamata toorjuustu
300 g külmutatud mustsõstraid
200 g valget šokolaadi nt (Ritter Spordi tervete metspähklitega)
3 lehtželatiini

1) Purusta küpsised ja piparkoogid ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi.
2) Purusta blenderis mustsõstrad. Kui marjad on veel külmunud võid lisada 100 ml kuuma vett.
3) Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Samal ajal sulata valge šokolaad. Mikserda kokku toasoe toorjuust, purustatud mustad sõstrad ja sulatatud valge šokolaad ja sega ühtlaseks. Pigista paisunud želatiinilehed üleliigsest veest kuivaks ning sulata lehed väheses keemiseni kuumutatud vees, lisa paar tl täidist sulanud želatiini sisse ning sega ühtlaseks, vala segu ülejäänud täidise hulka ning sega kiirelt läbi. Vala täidis küpsisepõhjale, silu ühtlaseks ning aseta külmkappi tahenema.
Enne serveerimist kaunista meelepäraselt ( kaunistuseks on lisatud kookoslaaste ja külmutatud mustsõstraid)

Retsept ja foto: Kristel Vokk


Kõik retseptid Eelroad Supid Pearoad Desserdid Kodujuustust Toorjuustust Kohupiimast